Sanayici Balsuyu ve Narlı ailelerinin 55 milyon dolarlık devasa bütçesi ile hizmet sektöründeki ilk ortak yatırımı olan BN Hotel Thermal & Spa Mersin’de açıldı.
Sanayici Balsuyu ve Narlı ailelerinin 55 milyon dolarlık devasa bütçesi ile hizmet sektöründeki ilk ortak yatırımı olan BN Hotel Thermal & Spa Mersin’de açıldı. Kentin 5 yıldızlı ilk termal tesisi olan ve 646 yatak kapasitesi ile Türkiye’nin en büyük termal otelleri arasına giren BN Hotel, 46 bin metrekaresi kapalı toplamda 102 bin metrekare alan üzerine kuruldu. Pandemi nedeniyle yüzde 50 kapasite ile hizmet veren otelde ilk etapta 240 personel istihdamı gerçekleştirilirken pandemi sürecinden sonra toplam istihdamın 300’e çıkarılması planlanıyor.
Sanayicilikten hizmet sektörüne neden girdiklerini anlatan Yusuf Narlı, BN Hotel Termal & Spa Tesislerinin yaklaşık 10 yılı bulan bir yatırım sürecinden sonra hayat bulduğunu aktardı. Yıllardır sanayicilik yapan iki ailenin 3’üncü nesil temsilcileri olarak yatırıma 2010 yılında başladıklarını kaydeden Narlı, “O yıllarda uzun bir fizibilite sürecinden sonra turizm sektörüne girmeye karar verdik. Şehir ve deniz otelciliğindeki yüksek rekabet koşulları ve yılın 12 ayı faaliyetlerini sürdüren bir tesis kurma fikrimiz nedeniyle termal otel yatırımında karar kıldık. Bu süreçte hem doğu ve güneydoğu kentleri için yüksek ulaşım avantajlarına sahip hem de el değmemiş termal kaynakları bulunan Mersin’i seçtik. 2010 yılında gerekli girişimleri başlatarak Akdeniz İlçesi Iğdır Mahallesi’nde bulunan 2 termal su kaynağını 49 yıllığına Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü’nden kiraladık. Yaklaşık 8 yılı bulan bir mimari proje süreci sonunda 2018 yılında başlattığımız inşaatımızı da Ekim 2020 sonunda tamamlayarak otelimizi misafirlerimize açtık."
Resort mantığı ile hem termal hem de dağ tatili sunuyor
Yatırımına başlarken en büyük hedeflerinin Türkiye’nin en önemli termal hotel markası olmak olduğunu kaydeden Yusuf Narlı, bu yüzden mimari proje hazırlık sürecinin 8 yılı bulduğunu ve hem hotel binasını hem de sosyal donatı alanlarını en ince ayrıntısına kadar titizlikle tasarladıklarını kaydetti. Otel projesindeki hedef kitlelerinin aileler olduğunu bu yüzden mimari tasarımda daha çok resort yaklaşımın ağır bastığını kaydeden Yusuf Narlı, “Hem odalarımızı hem de ortak kullanım alanlarımızı tasarlarken üstünde durduğumuz en önemli konulardan birisi ailelerimizin rahatlığıydı. Bu yüzden otelimizi bugünkü mevcut yapısı itibariyle bir resort otel mantığı ile tasarladık. Otelimiz resort yaklaşımı ile misafirlerine hem termal ve hem de dağ tatilini bir arada yaşatıyor. Açılışımızdan bu yana yaklaşık 3 hafta geçmesine rağmen yüzde 50 doluluk oranına yaklaştık" diye konuştu.
Fiziki kapasitesi ile Türkiye’nin en önemli termal otelleri arasına girdi
Toros Dağları’nın eteğinde konumlanan otellerinde izole bir tatil ortamı sunduklarını kaydeden Narlı, 11 bin 500 metrekare büyüklüğe sahip spa alanları ile Türkiye’nin önde gelen termal otelleri arasına girdiklerini belirtti. 3 farklı konseptte tasarladıkları spa alanlarına ek olarak 23 adet termal havuzlarının olduğunu belirten Narlı, “Bu kadar termal havuza sahip Türkiye’de sınırlı sayıda işletme var. Spa alanlarımızı ek maliyet artışlarına rağmen bodrum kat yerine 1’inci kata konumlandırdık. Bu yüzden spa alanlarımız diğer termal otellerden faklı olarak gün ışığı alabiliyor. Ayrıca sahip olduğumuz her spa alanının kendi içerisinde bir termal havuzun olduğu bahçesi de var. Bunun yanı sıra yürüyüş parkurları, spor sahaları, aquapark, disko, sinema, sahne, toplantı ve balo salonları ve mobil kafeteryalar inşa ettik. Yaz aylarında 600 kişiyi rahatlıkla ağırlayabileceğimiz büyük bir düğün alanımız var. Ayrıca yine termal oteller arasında bir ilk olarak her birinde 500 metrekare bahçe bulunan 200’er metrekarelik 3 adet müstakil villa inşa ettik. Sosyal donatı alanlarımızın günübirlik kullanım kapasitesi yaklaşık 2500 kişiye yaklaşıyor" dedi.
Bölgede sahip oldukları 2 termal su kaynağının 10 oteli besleyecek kapasiteye ve yüksek minarel değerlerine sahip olduğunu belirten Yusuf Narlı, bu değerlerin hem Sağlık Bakanlığı hem de İstanbul Üniversitesi tarafından tescillendiğini belirtti. Termal suyun kaynak çıkış sıcaklığının 43.6 derece, minarel miktarının da 5 bin 634 miligram olduğunu belirten Narlı, “Sağlık Bakanlığımız tarafından yapılan denetim ve incelemelerde termal suyumuzun romatizmal, eklem ve yumuşak doku hastalıklarının tedavisi için kullanıma uygun olduğu tescil edildi. Ayrıca kaynak suyumuz uzun süreli hareketsiz kalan kişilere uygulanan mobilizasyon tedavisi için de şifalı olduğu belgelendi" ifadelerini kullandı.
|