Mersin’de ’tek kart’ uygulamasına geçiliyor

Tarih: 17 Aralık 2021 Cuma 13:10

Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, toplu taşımada kullanılan ulaşım kartlarının yenileneceğini duyurarak, tek kart uygulamasına geçildiğini söyledi.

Büyükşehir Belediye Meclisi 2021 Yılı Aralık Ayı İkinci Birleşim Toplantısı, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in başkanlığında gerçekleştirildi.Toplam 34 maddenin görüşüldüğü Meclis’te Başkan Seçer, vatandaşların kullandığı toplu taşıma kartlarının yenileneceğini ve ‘Mersin 33 Kart’a geçileceğini duyurdu.

Vatandaşların kullandığı mevcut kartların Ulaşım Dairesi Başkanlığı’nca temin edilecek yeni sisteme uyumlu kartlarla ücretsiz olarak değiştirilmesi maddesiMeclis’te görüşüldü. Büyükşehir’e bağlı İmar A.Ş. tarafından değiştirilecek olan kartların ücretsiz bir şekilde verilmesi için görüşülen madde, yapılan oylama sonucu idareye iade edildi.

Mersin 33 Kart’la ilgili bilgi veren Başkan Seçer, “Daha iyi anlaşılması açısından bir bilgilendirme yapayım; mevcut kartları değiştirip artık belediyemize bağlı bir şirket olan İmar A.Ş.’den bu hizmeti biz alıyoruz. Artık tek kart uygulamasına geçiyoruz; Mersin 33 Kart. Bu kart toplu taşımada kullanıldığı gibi daha birçok alanda kullanılabilecek, birçok avantajı olacak; promosyon sağlayacak kart sahibine. Alışverişlerde indirim sağlayacak. Bize de toplu taşımada artık bir databankı oluşturacak. Şu anda biz özel bir firmayla bunu çalıştığımız için toplu taşımada sağlam, doğru verilere ulaşamıyoruz, alamıyoruz. Yılda taşıdığımız yolcu sayısından yolcunun özelliklerine kadar birçok dataları almakta zorlandığımız gibi doğruluğu da aslında şüphe götürür. Onun için çok iyi, çok güzel bir uygulama” dedi.

Başkan Seçer, ekonomik sıkıntı yaşadıkları bu günlerde vatandaşların kartlarını değiştirirken bedel ödemelerini istemediklerini sözlerine ekleyerek;“Şimdi burada bizim isteğimiz şu; kart sahiplerinin, yaklaşık 250-300 bin civarında bir sayı bu, kartlarını değiştirirken ceplerinden bir bedel ödemelerini arzu etmiyoruz. Bunun nedeni de içinde bulunduğumuz ekonomik koşullar. İnsanlar için bırakın 30 TL’yi, 40 TL’yi, 20 TL’yi, 1 TL dahi artık önemli. Diyoruz ki; ‘o şirket de bizim belediyede bizim.’ Toplu taşıma hizmetini veren Ulaşım Daire Başkanlığı,toplu taşıma hizmeti içerisinde kart hizmetini veren İmar A.Ş. Bunun her ikisi de kamu.Biri şirket, biri belediyenin ilgili dairesi. Hukuki zemini hazırlayalım ve vatandaştan biz bu ücreti almayalım, vatandaşın üzerindeki bu yükü alalım. En yalın anlatımı ile olay bu” diye konuştu.

Seçer, İmar A.Ş’nin şirket olması dolayısıyla yeni kartları verirken hukuki anlamda herhangi bir sorun olmaması için ücretle vermesi gerektiğini belirterek, vatandaşların bedelsiz alabilmesi için yasal zemine oturtulması gerektiğini söyledi. Seçer, “İmar A.Ş. bunu satmak zorunda, cebinden ödemesi gerekiyor. Bu ortamda vatandaştan kart parası almak doğru olmaz” diye konuştu.

Bir Meclis üyesinin de sağlık çalışanları için ücretsiz ulaşım hizmetinin uzatılması yönündeki teklifine de yanıt veren Başkan Seçer, “Toplu taşımada sürenin uzatılması yetkisi Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne ait. Oradan bir uzatma kararı çıkarsa biz belediye olarak elbette ki uygularız” dedi.


Etiket: mersin, haber, büyükşehir,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 
 

Mersin Ekspres | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinekspres.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Ekspres basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA