Büyükşehrin 2022 mali yılı bütçesi 3 milyar 665 milyon TL olarak belirlendi

Tarih: 1 Aralık 2021 Çarşamba 12:51

Büyükşehir Belediyesi’nin 2022 Mali Yılı Bütçesi 3 milyar 665 milyon TL olarak mecliste oybirliğiyle kabul edildi.

Büyükşehir Belediye Meclisi Kasım Ayı üçüncü birleşimi, Belediye Başkanı Vahap Seçer başkanlığında yapıldı. Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin 2022 Mali Yılı Bütçesi, Meclis’te isim isim oylandı ve kabul edildi.

Bütçe ve yatırımlara ilişkin değerlendirmelerde bulunan Başkan Seçer, Meclis’ten destek beklediklerini, sorunları ve eksiklikleri anlattıklarını ifade etti. Kendilerinden büyük beklentiler olduğunu dile getiren Seçer, “Bakın belediyemiz bir bütçe yapıyor. Bütçenin gerçekleşme oranı %100. Ne dediysek yapmışız. Gelen parayı son kuruşuna kadar değerlendirmişiz. Aldığımız akaryakıtın kırımları belli, öncekinin belli, aldığımız CNG’li otobüslerin alım fiyatı belli. Yeni aldığımız67 adet 9 metrelik Karsan atak otobüslerinin alım fiyatı belli dizellerin. 152 milyon liraya bir otobüs aldı bu belediye, 48 ay vadeli ödüyor. Şu anda Limon otobüsler kullanımda olan. İnanın yeni 100 tane alacağız, bakalım 300 milyonumuz mu gidecek, 350 milyonumuz mu gidecek, 31 Aralık’ta ihalesi var hep beraber göreceğiz. 15 Kasım’da da ön yeterliliğini yaptık” dedi.

Meclis’te yaptıkları bütçelere talep ettikleri kararı bugüne kadar rahat almadıklarını ifade eden Seçer, İller Bankası’nın teminat mektubu vermediğini söyledi. Seçer, “Bunu Cumhur İttifakı’na mensup bir belediyeye yapabiliyorlar mı? Sürekli proje, sürekli Avrupa Birliği, FRIT-II gidip geliyoruz. Bir sürü fonlar geliyor; paketler açılıyor, paketler kapanıyor. Mersin Büyükşehir Belediyesi kağıt üzerinde kredi almış oluyor ama uygulamada yok” ifadelerini kullandı.

Meclis’te, Başkan Seçer’e 265 milyon liralık borçlanma yetkisi verilmemesi hakkındaki davada verilen yürütmeyi durdurma kararıyla ilgili madde,yeniden görüşülmek üzere idare tarafından geri çekildi.


Etiket: mersin, haber, büyükşehir,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 
 

Mersin Ekspres | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinekspres.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Ekspres basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA