Büyükşehir kent orkestrası yeni sanatçı alımlarıyla güçleniyor

Tarih: 2 Kasım 2021 Salı 15:34

Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası, enstrüman sanatçısı ve solist sanatçı alımı yapıyor.

Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi, bünyesinde hizmet veren Kent Orkestrası’na enstrüman sanatçısı ve solist sanatçı alımı için sınav gerçekleştiriyor. Jüri üyeleri ve gözlemci üyeler, sınav öncesinde Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i ziyaret etti.

Ziyarette, Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkan Vekili Serdal Gökayaz, Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Koordinatörü Bengi İspir Özdülger, Orkestra Şefi Prof. Rengim Gökmen,İzmir Devlet Opera ve Balesi Müdürlüğü Orkestra Şefi İbrahim Yazıcı, Ankara Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası Orkestra Şefi Kemal Günüç, Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası Müdürü Artunç Çoruh, Mersin Devlet Opera ve Balesi Müdürlüğü Konzertmaister Marina Kvlıvıdze, Mersin Devlet Opera ve Balesi Müdürlüğü Keman Sanatçısı A. Deniz Şamlıoğlu, Mersin Devlet Opera ve Balesi Müdürlüğü Trompet Sanatçısı Ezgi Arman, Ankara Devlet Opera ve Balesi Müdürlüğü Solist Sanatçı ve Devlet Tiyatrosu Opera ve Balesi Çalışanları Yardımlaşma Vakfı (TOBAV) Genel Başkanı Mehmet Yılmaz ile gözlemci üye Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Murat Atak yer aldı.

Başkan Seçer, Mersin’de kültür ve sanat alanında iyi işler yaptıklarını ve yapmaya devam edeceklerini söyledi. Kültür ve Sosyal İşler Dairesi bünyesinde kültür-sanat ekibinin yeni sanatçı alımlarıyla güçlendiğini vurgulayan Başkan Seçer, Mersin’in müzik ve tiyatro başta olmak üzere sanatın her dalında güçlü ve verimli bir kent olduğunu söyledi. Seçer, “Mersin’de kültür ve sanatla ilgili çıtamız yüksek. Umut ediyorum biz daha da iyi noktalara getireceğiz” dedi. 
21 SANATÇI ALINIYOR 
Kent Orkestrası’na düzenlenen sınavla 4 keman sanatçısı, 2 viyola sanatçısı, 2 viyolonsel sanatçısı (çellist/viyolonist), 1 kontrbas sanatçısı, 1 trompet sanatçısı, 2 trombon sanatçısı, 1 klarnet sanatçısı, 1 tuba sanatçısı, 1 korno sanatçısı, 1 gitar sanatçısı (bas gitar), 1 gitar sanatçısı (elektro gitar), 1 flüt sanatçısı, 1 ses sanatçısı (erkek), 1 klavye sanatçısı ve 1 vurmalı sazlar (bateri) sanatçısı alımı yapılacak. Sınavda, Başkan Seçer’i ziyaret eden jüri heyetinin yanı sıra Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Obua Sanatçısı M. Serkan Altınok, Ankara Devlet Opera ve Balesi Müdürlüğü Solist Sanatçı Mehmet Yılmaz ile gözlemci üye Büyükşehir Belediyesi Tiyatro ve Sanat Koordinatörü Z. Alev Tol yer aldı.


Etiket: mersin, haber, büyükşehir,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 
 

Mersin Ekspres | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinekspres.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Ekspres basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA