Mersin protokolü 29 Ekim’i kutladı

Tarih: 28 Ekim 2021 Perşembe 15:07

Mersin Valisi Ali İhsan Su ve Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ile ilçe belediye başkanları, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutladı.

Mersin Valisi Ali İhsan Su, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak ve Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, yayınladıkları mesajlarla 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı kutladı. 

Türk Milleti'nin kendisine vurulmak istenen esaret zincirlerini Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde başlatılan Kurtuluş Savaşı ile kırdığını ve zaferini cumhuriyet ile taçlandırdığını belirten Vali Su, "Milli birlik ve beraberliğimizi bozmaya ve ülkemizin yükselişini engellemeye yönelik her türlü saldırıya bugüne kadar birlik, beraberlik ve kardeşlik ruhuyla karşı koyan Aziz Milletimiz, bundan sonra da milli ve manevi değerlerini hedef alacak benzeri saldırılara aynı güç ve kararlılıkla geçit vermeyecektir" dedi.

KİMSESİZLERİN KİMSESİ
Cumhuriyetin ilanının sadece Türkiye için değil, tüm dünya için özel olduğunu vurgulayan Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ise "Çünkü bizim Cumhuriyetimizin temelinde tam bağımsızlık ruhu vardır. Çünkü bizim Cumhuriyetimiz; ulus ve yurttaşlık esasına dayalı bir dönüşüm projesidir. Gazi Mustafa Kemal’in de vurguladığı gibi 'bilhassa kimsesizlerin kimsesi’ olan Cumhuriyetimiz, ‘büsbütün yeni bir hayatın müjdecisi’dir. Yüreği Cumhuriyet coşkusuyla dolu olan tüm vatandaşlarımızın Cumhuriyet Bayramı’nı en içten duygularımla kutluyorum" ifadelerini kullandı. 

GELECEĞİN GÜVENCESİ
Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın mesajında şunları kaydetti:
 Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, "Benim en büyük eserimö diyerek bizlere emanet ettiği Cumhuriyetimizin 98'inci yıl dönümüne erişmenin onurunu ve gururunu yaşıyoruz. Cumhuriyet, Türk milletinin damarlarında dolaşan asil kanla kurulmuştur. Cumhuriyet, Türk milletinin özünde var olan birlik ve beraberliğin, bağımsızlık ve hürriyet aşkının gurur verici eseri, geleceğimizin en büyük güvencesidir."

EBEDİYEN YAŞAYACAK
Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit de mesajında şu ifadelere yer verdi:
"Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve yol arkadaşlarının işgale karşı verdikleri mücadele sonucunda 98 yıl önce kurulan Türkiye Cumhuriyeti, geçmişten aldığı mirasla aydınlık geleceğe doğru ilerlemeye devam edecek. Hiç kuşku yok ki 'Kimsesizlerin kimsesi' olan cumhuriyetimiz demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti olarak ebediyen yaşayacak."

İLELEBET PAYİDAR KALACAK
Cumhuriyetin ışığında daha güçlü yarınlar için çalışacaklarının altını çizen Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak ise "Kurtuluş savaşımızı taçlandıran Cumhuriyetimizin 100'üncü yılına emin adımlarla ilerlerken, bu kıymetli mirası gelecek nesillerimize daha güçlü kazanımlarla teslim etmek için çalışmaya devam edeceğiz. Cumhuriyetimizi yükseklere ulaştırma mücadelemiz kararlılıkla sürecek; Atatürk’ün dediği gibi; ‘Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır" dedi. 

"SAHİP ÇIKMAYA DEVAM EDECEĞİZ"
Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan da "'Efendiler, yarın Cumhuriyet’i ilan edeceğiz' müjdesi ile başlayan ve 29 Ekim 1923’te Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, tarafından tüm dünyaya ilan edilen Cumhuriyet’in 98. Yılını büyük bir gururla kutlayacak olmanın mutluğunu yaşıyoruz. Her zaman ve her koşulda bize altın tepside sunulmayan, kanla ve gözyaşı ile kazanılan Cumhuriyet’imize, değerlerimize ve Ay Yıldızlı Şanlı Bayrağımıza sahip çıkmaya devam edeceğiz" ifadesini kullandı. 


Etiket: mersin, 29ekim, aliihsansu, vahapseçer, abdullahözyiğit, atsızafşınyılmaz, mustafagültak, halukbozdoğan,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 
 

Mersin Ekspres | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinekspres.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Ekspres basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA