SSB Başkanı Demir’den SAHA açıklaması

Tarih: 26 Ekim 2021 Salı 14:23

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, Mersin-Tarsus Organize Sanayi Bölgesi’ni ziyaret etti.

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı (SSB) Prof. Dr. İsmail Demir, "SAHA, İstanbul bölgesinde Savunma ve Havacılık Kümelenmesi adıyla başladı. Bu çalışmaların sadece İstanbul ile sınırlı kalmaması için Mersin, Antalya, Adana, Gaziantep, Kahramanmaraş gibi illerimiz bir araya gelerek kümelenme oluşturmalılar" dedi. 

SSB Başkanı Demir, Mersin-Tarsus Organize Sanayi Bölgesi'ni (MTOSB) ziyaret ederek, sanayicilerle bir araya geldi. Türkiye'de savunma sanayi alanında hizmet veren şirketlerin yöneticilerinin de yer aldığı ziyarette, Mersin bölgesinde yapılacak olan SAHA çalışmaları masaya yatırıldı.

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Demir. "Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii bünyesinde büyüyen projeler, Türkiye'nin savunma sanayi çalışmalarında Türkiye'nin her türlü katma değerini kullanmak, bu yolculuğu hep birlikte yapmak için buradayız. Bugünkü ziyaretimizde savunma sanayi alanında hizmet veren şirketlerimizin yöneticilerini sanayicilerimiz ile buluşturmak istedik. SAHA, İstanbul bölgesinde Savunma ve Havacılık Kümelenmesi adıyla başladı. İstanbul bölgesinde oldukça yetkin bir savunma sanayii ve teknoloji alt yapısı var. Bu çalışmaların sadece İstanbul ile sınırlı kalmaması için Mersin, Antalya, Adana, Gaziantep, Kahramanmaraş gibi illerimiz bir araya gelerek kümelenme oluşturmalılar. Böylece her bölgede birer alt küme oluşturarak daha verim alabileceğimizi düşünüyoruz" diye konuştu. 

MTOSB Başkanı Sabri Tekli ise "Yerli ve milli firmalarımızı, savunma sanayii, sivil havacılık ve uzay sektörlerinde üretim yapmaya teşvik etmek ve yönlendirme gücüne sahip platforma olan SAHA İstanbul projesi bizler için güzel bir örnek teşkil etmektedir. İlimiz bu kapsamda Gaziantep ilimizde yapıldığı gibi savunma sanayi ve havacılık sektörünü geliştirmek ve yerlilik oranının yükseltilmesi amacıyla bölgemiz firmalar ile birlikte çalışmalar yürütmek için MTOSB'de bir SAHA ofisinin açılması bizler için çok kıymetli olacaktır. Bizlere ve sanayicilerimize bu kapsamda vereceğiniz görev ve talimatlar bizler için hem gurur kaynağı olacaktır hem de sanayicimizin büyük heyecan ile katkı sağlayacağı bu çalışmalar, ülkemize ve Mersin'e güç katacaktır" ifadelerini kullandı.


Etiket: mersin, mtosb, sabritekli, savunmasanayibaşkanlığı, ismaildemir, savunmasanayi, saha,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 
 

Mersin Ekspres | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinekspres.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Ekspres basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA