Çukurova Bölgesel Havalimanı 29 Ekim 2022’de açılıyor

Tarih: 25 Ekim 2021 Pazartesi 14:45

Yapımı devam eden Çukurova Bölgesel Havalimanı’nın 29 Ekim 2022’de açılması planlanıyor.

Mersin'in Tarsus ilçesinde yapımı devam eden Çukurova Bölgesel Havalimanı'nın gelecek yıl tamamlanması planlanıyor. Çalışmalarda herhangi bir aksaklık olmazsa, ilk uçak 29 Ekim 2022'de piste teker koyacak.

Mersin Sanayici ve İş İnsanları Derneği (MESİAD) yönetim kurulu üyeleri, havalimanı inşaatındaki çalışmaları yerinde inceledi. Başkan Hasan Engin, Başkan Yardımcısı Rıdvan Arıç, Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Adnan gündoğdu, üyeler Mehmet Ali Akdemir, Sibel İnandı ve Seyfetullah Işık, şantiye alanını gezerek yetkililerden bilgi aldı. 

Burada basın mensuplarına bir açıklamada bulunan MESİAD Başkanı Hasan Engin, "Altyapı çalışmaları tamamlandı. Şuanda peron binalarının yapımı devam ediyor. Çalışmalar hızlı bir şekilde devam ediyor. Bölgemizin ve ekonomimizin şahlanmasıyla ilgili bu havalimanının bitirilmesini bölgesel olarak bekliyorduk. MESİAD olarak bu çalışmaları yakından takip ediyoruz. Altyapı çalışmaları yüzde 99 oranında bitirilmiş durumda. Servis yolu da havaalanının bitirilmesiyle aynı dönemde bitirilmiş olacak. Bölgemiz güzel bir havalimanına kavuşmuş olacak. Çalışmaların 29 Ekim 2022'de tamamlanması planlanıyor. Böyle bir eserin ülkemize, bölgemize ve Mersin'e kazandırıldığı için mutluyuz" dedi. 

Çukurova Bölgesel Havalimanı Proje Müdürü Ferhat Güney ise "Mersin ve Adana arasında 4 ayaklı bir projeden oluşan Çukurova Bölgesel Havaalanı'nda pistlerin yüzde 99 oranında tamamlanmasıyla birlikte çalışmalar, üstyapı, karayolu ve demiryolu projeleriyle birlikte hızlı şekilde devam ediyor. Projemizin üstyapı ayağında itfaiye ve garaj binasının yapımı tamamlanmış olup, aprondan gelecek yolcuyu otoparka geçirecek şekilde terminal binamız planlanıp yapılıyor. Otoparkın yüzde 70 seviyesinde betonarme imalatını tamamladık. Terminal binası yüzde 30'un biraz üstünde, yapımına devam ediyoruz. İnşallah 29 Ekim 2022'de verdiğimiz sözü tutarak, buraya ilk uçağı indirip havalimanımızı işletmeye alacağız" diye konuştu.


Etiket: mersin, tarsus, adana, çukurovabölgeselhavalimanı, mesiad, hasanengin,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 
 

Mersin Ekspres | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinekspres.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Ekspres basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA