Tarsuslular müjde... Et Market açıldı

Tarih: 22 Ekim 2021 Cuma 15:54

Tarsus Belediyesi tarafından açılan Et Market, ucuz ve kaliteli eti sofralarla buluşturacak.

Tarsus Belediyesi tarafından oluşturulan Tarsus Et Market düzenlenen törenle açıldı. Burada satılan kırmızı ve beyaz etler, piyasadan 10 ila 15 TL daha ucuza alınabilecek. 

Daha önce süt ve süt ürünlerinin ağırlıkta olduğu Halk Market’i açarak üreticiyle tüketiciyi aracısız olarak buluşturan Tarsus Belediyesi Türkiye’de bir ilke daha imza attı. Tarsus Belediyesinin Halk Marketleri sayesinde süt ve ürünlerini hijyen endişesi olmadan, ucuza alan Tarsuslular bundan sonra et ürünlerini de Et Market’ten hijyen endişesi olmadan, piyasanın daha altında fiyatlarla alacak.

Et Market’in hizmete alınması dolayısıyla yapılan törende konuşan Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, "Bu kent zehirsiz mutfağa kavuşmak zorunda dedik. Tarımla ilgili yatırımlarımızı o şekilde yaptık. Halkın mutlaka ucuz et yemesini ve sağlıklı beslenmesini istiyoruz" dedi.

Et Market’te piyasanın altında fiyatlarla et satılacağını, bunun yanı sıra Tarsuslularla dayanışma göstererek askıda et uygulamasını da başlatacaklarını kaydeden Başkan Bozdoğan, “Yoksul bir ailem vardı. Bazen annem 250 gram et parası verirdi. Utanırdım. Abime söylerdim. Ya sen bu eti sen al. 250 gram eti. Ben senin bisikletini temizleyeyim derdim. Abim gider eti alırdı. Ben bisikletini temizlerdim. Anneme de eti götürürdüm. Söyleyemezdim çok utandığımı. Buradaki arkadaşlara da ilk onu söyledim. 250 gram eti 13 liradan satacaksınız dedim. Parası olmayana da eti vereceksiniz. Askıda etten mutlaka vereceksiniz. Çünkü buna ihtiyacı olan insanlarımız var" diye konuştu.

Tarsus Belediyesi Et Market’te Çukurova yöresindeki besici ve tavukçulardan alınan ürünler aracısız olarak halka ulaştırılacak. Et Market’te kilogram fiyatları şu şekilde:
Dana tranç 70, antrikot 75, bonfile 85, kemiksiz kuzu eti 58, kuzu kıyma 54, kaburga 53, sırt 57, gerdan 55, bütün piliç, baget ve but 19, pirzola 24, kelebek 21, kanat 29 bonfile 39 TL.


Etiket: mersin, tarsus, tarsusbelediyesi, halukbozdoğan, etmarket,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 
 

Mersin Ekspres | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinekspres.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Ekspres basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA