Mersin’de ’İtfaiye Bilgi Sistemi’ne geçiliyor

Tarih: 22 Ekim 2021 Cuma 10:23

Mersin’de, olaylara daha hızlı ve etkin mücadele edilebilmesi amacıyla ’İtfaiye Bilgi Sistemi’ne geçiliyor.

Mersin Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi, 'İtfaiye Bilgi Sistemi'ne geçiyor. Olaylara daha hızlı ve etkin müdahale imkanı sağlayacak sisteme kentteki birçok kurum ve kuruluş da entegre olacak. Bu sayede bilgi alışverişi sağlanarak olayların başlangıçtan bitim aşamasına kadar en az zararla atlatılması sağlanacak.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Afet Koordinasyon Merkezi’ne entegre olarak kullanılan İtfaiye Bilgilendirme Sistemi’ni yapılan işbirliği ile Mersin İtfaiyesi’nde de kullanmaya başlıyor. İstanbul’daki uygulamaya ek olarak Mersin’deki kurum ve kuruluşlar da sisteme entegre olacak. Sistemin, 2021’in Ağustos ayında meydana gelen orman yangını gibi ileride gerçekleşmesi muhtemel felaketlerde ekiplerin koordinasyon ve müdahale gücünü artırması amaçlanıyor.

Bu kapsamda düzenlenen çalıştaya; Mersin Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi, Bilgi İşlem Dairesi, İmar ve Şehircilik Dairesi’nin yanı sıra Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Karayolları 5. Bölge Müdürlüğü, Orman Bölge Müdürlüğü, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, Meteoroloji Müdürlüğü, Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, Toroslar Elektrik Dağıtım A.Ş., Aksa Çukurova Doğalgaz Dağıtım A. Ş.’den temsilciler katıldı.

Sistem sayesinde Mersin İtfaiyesi’ne ait personel, araç, yakıt, malzeme, izin, nöbet, sağlık, spor, eğitim, istasyon gibi birçok bilgi bir araya toplanıp yönetilebilecek. Öte yandan komuta sistemine gelen ihbarların GSM bilgisi analiz edilerek, olayın konumu belirlenebilecek. Konumun sorumlu istasyonu tespit edilip ilgili ekibin mobil uygulamalarına en uygun rota bilgisi, bina bilgisi, olay oluş zamanına bağlı olarak etkilenen nüfus sayısı ve özellikleri iletilebilecek. Bu sayede olayda yapılacak faaliyetler için müdahale planı komutadan takip edilecek şekilde devreye alınabilecek. Sistem, herhangi bir olaya en hızlı ve en etkin müdahaleyi yaratacak.


Etiket: mersin, mersinbüyükşehirbelediyesi, itfaiye, itfaiyebilgisistemi,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 
 

Mersin Ekspres | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinekspres.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Ekspres basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA