Sürücüler dikkat! Hız limiti güncellendi

Tarih: 21 Ekim 2021 Perşembe 11:08

Adnan Menderes Bulvarı’ndaki hız sınırı, 50 km/saate düşürüldü.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Adnan Menderes Bulvarı’ndaki hız sınırını UKOME kararıyla 70 km/saatten 50 km/saate düşürdü.

Kaza oranının yüksek olduğu bulvarda yapılan hız limiti düzenlemesi kapsamında İsmet İnönü Bulvarı’nın batı kısmında bulunan Hilton Kavşağı’ndan başlayarak bulvar sonuna kadar olan 8 km’lik yolda hız sınırı 50 km/saat belirlendi. Sürücülerin ve yayaların güvenliği için alınan kararın ardından bulvar boyunca hız limiti uyarı levhaları yerleştirildi.

AMAÇ YAYA VE SÜRÜCÜ GÜVENLİĞİNİ SAĞLAMAK
Sahil tarafında park, kafe, alışveriş merkezi gibi sosyal alanların, batı tarafında ise sosyalleşme mekanlarının fazla olması nedeni ile insan ve araç sirkülasyonunun yoğun olduğu Adnan Menderes Bulvarı, kaza oranı yüksek olan bir güzergah konumundaydı. Yayaların geçişi için öncelik tanımayan araçların yanı sıra karşıya geçiş için yaya geçidini kullanmayan vatandaşların da sebebiyet verdiği kaza oranlarının fazla olması, hız limiti düzenlemesini zorunlu kıldı. Özellikle Kültür Park’ı kullanmak isteyen vatandaşların karşıdan karşıya geçiş konusunda sıkıntı yaşadığı alanda, yeni hız limiti düzenlemesi ile kaza riskinin en aza indirilmesi amaçlanıyor.

Pandemiden sonra insanların Adnan Menderes Bulvarı üzerinde bulunan parkları kullanım oranının 2 kat arttığını ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, “Önümüzdeki günlerde daha vahim neticeli kazalarla karşılaşmamak adına bu kararı aldık. Bundan sonra trafikte seyreden araç sürücülerimizin Adnan Menderes Bulvarı’ndaki hız sınırının 50 km/saat olduğunu bilmesini ve buna uymalarını arzu ediyoruz yayalarımızın güvenliği açısından. 50 km’nin üzerinde seyretmek isteyen araçlarımız kentin kuzeyindeki diğer çevre yollarında, oralardaki hız tahditlerine de uyuyarak seyahat edebilirler" dedi.


Etiket: mersin, mersinbüyükşehirbelediyesi, hızlimiti, vahapseçer,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 
 

Mersin Ekspres | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinekspres.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Ekspres basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA