Çeşmeli, MESKİ ile daha temiz olacak

Tarih: 20 Ekim 2021 Çarşamba 11:35

MESKİ Genel Müdürlüğü, Erdemli ilçesi Çeşmeli Mahallesi’nin yıllardır süregelen kanalizasyon sorununun çözümü için harekete geçiyor.

Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü, Erdemli ilçesi Çeşmeli kanalizasyon ikmal inşaatı işine devam ediyor. Çalışmanın sona ermesiyle bölgede yaşayan vatandaşların yıllardır devam eden kanalizasyon sorunu son bulacak.

MESKİ’nin söz konusu yapım işi, İller Bankası Adana Bölge Müdürlüğü ile MESKİ Genel Müdürlüğü müşterek kontrollük esasına göre yürütülüyor. Yatırım bedeli 10 milyon 262 bin lira olan MESKİ yapım işi kapsamında; 620 metre 400 milimetre, 1002 metre 630 milimetre ve 603 metre 800 milimetre HDPE boru ile kollektör hattı yapılması, 666 metre 315 milimetre HDPE boru ile terfi hattı, 50 adet muayene bacası, 1 adet paket terfi istasyonu, mevcut terfi merkezinin rehabilitasyonu ile mekanik ve elektrik işler yapılması planlanıyor.

Bu sayede bölgenin atıksuları Kargıpınarı Atıksu Arıtma Tesisi’ne iletilerek arıtılacak, doğaya deşarjı sağlanacak.


Etiket: mersin, erdemli, çeşmeli, meski,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 
 

Mersin Ekspres | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinekspres.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Ekspres basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA