’Hamurumuzda Dayanışma Var’

Tarih: 19 Ekim 2021 Salı 13:27

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin ’hamurumuzda dayanışma var’ sloganıyla un dağıtım projesi başlattı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından 'hamurumuzda dayanışma var' sloganıyla başlatılan un dağıtım projesi ile kent genelindeki 13 ilçede yaşayan dar gelirli 64 bin aileye, 5’er kiloluk ikili paketler halinde un dağıtımı yapıyor. Her aileye 10’ar kilogram olmak üzere toplam 640 bin kilogram un dağıtılacak.

Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in göreve başladığı 1 Nisan 2019’dan bu yana hayata geçirdiği sosyal projeler, Mersin’de yaşayan vatandaşların dertlerine derman olmaya devam ediyor. Talepler doğrultusunda yakın zamanda dezavantajlı mahalleler ile kırsal mahallelere hamur yoğurma makinesi desteği sunan belediye, şimdi de vatandaşlara un desteği vermeye başladı.

Projeye ilişkin bilgi veren Büyükşehir Belediyesi Sosyal Yardımlar Şube Müdürü Engin Yıldırım, "Sosyal yardımlara başvurmuş ve incelenmiş vatandaşlarımıza; tandır veya ocak gibi evinde ekmek yapacak ortamı olan vatandaşlarımıza un yardımı yapıyoruz. Vatandaşlarımız kış öncesi ekmeklerini yapıp stokluyorlar. Kış öncesi bu desteği yaparak, özellikle ekmeğin zamlandığı bu günlerde vatandaşlarımıza destek olmak istiyoruz. 64 bin aileye ulaşacağız" dedi.

Un desteğinden yararlanan vatandaşlardan Suna Kalkan, ekmek fiyatlarına yapılan zamların el yaktığını vurgulayarak, “Başkanımızın gönderdiği unları ekmek yapıyoruz, ekmeğimizi stokluyoruz. 8 nüfusuz. Ekmek 2 lira olmuş, alamıyoruz. Allah razı olsun, unumuzu getiriyorlar, tandırlara vuruyoruzö derken, Türkan Kalkan ise “Vallahi biz de alamıyoruz. Kimse çalışmıyor. Adam da hasta. Kimse yok. Allah razı olsun. Un gönderdiler, ekmek yapıp yiyoruz" diye konuştu.


Etiket: mersin, mersinbüyükşehirbelediyesi, unprojesi, un,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 
 

Mersin Ekspres | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinekspres.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Ekspres basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA