Kadın çiftçilere iş güvenliği eğitimi

Tarih: 18 Ekim 2021 Pazartesi 16:43

Akdeniz Belediyesi, Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) ve Mersin İl Sağlık Müdürlüğü işbirliğinde, kadın çiftçilere ’Temel İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi’ verildi.

Uluslararası Çalışma Örgütü'nün "Türkiye'deki Mülteciler ve Ev Sahibi Topluluklar İçin İnsana Yakışır İş Fırsatları Projesi" kapsamında Akdeniz'deki kadın tarım üreticilerine 'Temel İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi' İhsaniye Mahallesi'nde gerçekleşti.

Eğitime, Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak'ın yanı sıra, Hacettepe Üniversitesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Naci Yıldız, Dr. Buhara Önal ve ILO Ulusal Program Uzmanı Salih Gökçe Görgeç ve çok sayıda kadın tarım üreticisi katıldı. Eğitim, tarım üretiminde pestisit kullanımında dikkat edilecek hususlar, üreticiye, vatandaşa ve çevreye etkilerinin azaltılması için yapılması gerekenler, kişisel koruyucu donanım kullanımı, ergonomik çalışma koşulları ve elle ağır kaldırma gibi konularda kadın üreticileri bilgilendirmek ve farkındalık yaratabilmek amacıyla düzenlendi.

Başkan Gültak, ILO'nun kuruluşunun en temel amacının ülkelerdeki çalışma yasalarında ve bu alana ilişkin uygulamalarda standartları geliştirmek ve ileriye götürmek olduğuna dikkat çekerek, "Uluslararası Çalışma Örgütü, özellikle hassasiyet gerektiren gruplara ulaşarak çeşitli projeler üretiyor ve onların çalışma hayatlarını geliştirme amacı taşıyorlar. Akdeniz'de de tarım alanında çalışan değerli kadın üreticilerimize de ulaşmayı amaçlamışlar ve oldukça önemli konularda kadınlarımızı bilgilendirmek ve farkındalık yaratabilmek amacıyla da bu eğitim programını organize etmişler. Kendilerine çok teşekkür ediyorum" dedi.

"AİLEYE BÜYÜK DEĞER VERİYORUZ"
Başkan Gültak göreve geldikleri ilk günden bu yana, toplumun çekirdeği ve temel yapısı olan aileye ve özellikle kadınlara çok büyük önem verdiklerine dikkat çekerek, "Sağlıklı, huzurlu ve geleceğe güvenle bakabilen bir toplum olabilmek önce aileden başlar. İşte bizler de bu bilinçten hareketle aileye büyük değer veriyor, bu amaçla önceliğimiz kadınlar olmak üzere çeşitli hizmet ve projeler üretiyoruz" diye konuştu.


Etiket: mersin, akdeniz, akdenizbelediyesi, mustafagültak, işgüvenliğieğitimi,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 
 

Mersin Ekspres | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinekspres.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Ekspres basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA