Kent tarihinde ilkti... Yüzme maratonu tamamlandı

Tarih: 18 Ekim 2021 Pazartesi 11:21

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nce bu yıl ilki gerçekleştirilen ’Mersin Soli Pompeiopolis Yüzme Maratonu’nda toplam 69 yüzücü birincilik mücadelesi verdi.

Mersin’in tarihinin ilk yüzme maratonu olan 'Mersin Soli Pompeiopolis Yüzme Maratonu', büyükşehir belediyesince gerçekleştirildi. Bin 200 ve 8 bin 400 metrelik iki parkurdan oluşan maratonda, toplam 69 yüzücü Mersin maviliklerinde kulaç attı. 

Maratonun ilk yarışı olan bin 200 metrelik kısa parkur, sabah saat 10.00’da Mezitli ilçesi Viranşehir Sahili’nde 29 yüzücünün katılımıyla başladı. Maratonun ikinci yarışı olan 8 bin 400 metrelik uzun parkurun startı ise saat 11.00’de verildi. Yarış öncesi başlangıç noktası olan Mersin İdman Yurdu Meydanı’na gelerek yüzücülerle buluşan Başkan Seçer, 8 bin 400 metrelik uzun parkurun startını verdi. Yüzücüler Akdeniz’in mavi sularında kıyasıya mücadele ederken, yüzücülerin yakınları da bitiş noktası olan Soli Pompeiopolis Parkı’nda heyecan dolu bekleyiş yaşadı.

“ETKİNLİKLERE ÖNEM VERİYORUZ"
Başkan Seçer, yüzme maratonunun Mersin için önemine dikkat çekerek, “Mersin’in hem tanıtımı hem özelliklerinin ortaya çıkarılması hem de kentin hareketliliği, insanların bir araya gelmesi açısından önemli. Etkinlik, her zaman insanları bir araya getiren, mutlu eden, hoş zamanlar geçirmesine vesile olan, hayatına renk katan aktiveler. Bugünkü yüzme yarışımız da bunlardan bir tanesi. Birçok alanda aslında Mersin’de yenilikler var. Kültür, sanat ve spor etkinliklerine önem veriyoruz" dedi.

8 bin 400 metrelik parkurun sonlanmasının ardından ödül törenine de katılan Seçer, "Bu başarıları uluslararası arenada da taçlandırırlar diye umut ediyorum. Mersin’i bir spor kenti yapmak istiyoruz. Buna da çok uygunuz. Bir deniz kentiyiz; başta yüzme ve deniz sporları, yelken gibi optimist gibi birçok konuda başarılı olabiliriz. Ben kazanan ve kazanmayan tüm sporcularımızı canı yürekten kutluyorum. Başarılarının devamını diliyorum" diye konuştu.

1979’da Manş Denizi’ni yüzerek geçen ilk Türk kadını olarak tarihe geçen Nesrin Olgun Arslan da Mersin'de yüzmenin duygulu anlar yaşattığını belirterek, "Bin 200 metrede yarıştım. 32 dakikada bitirdim. Aslında 30 dakikada yüzerim diyordum ama 2 dakika geç bitirdim. Ama müthiş keyifliydi" ifadesini kullandı.

Konuşmaların ardından dereceye girenlere ödülleri verildi.


Etiket: mersin, mersinbüyükşehirbelediyesi, mersinyüzmemaratonu, yüzmemaratonu, vahapseçer,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 
 

Mersin Ekspres | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinekspres.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Ekspres basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA