Sahte ABD ve Kanada vizesi tuzağı bozuldu

Tarih: 15 Ekim 2021 Cuma 13:58

Mersin’de, Amerika ve Kanada’ya gitmek isteyenleri sahte vize ile dolandırdıkları ileri sürülen baba ve kızı gözaltına alındı.

Mersin'de, yurtdışına çıkmak isteyen vatandaşlara 6 bin ila 10 bin dolar karşılığında sahte vize düzenleyerek dolandırıcılık yaptıkları iddia edilen bir kişi, tarihi geçmiş vizelerin yapıştırıldığı orijinal pasaportları sahiplerine kargolarken, şüphelinin turizm acentası çalışanı kızı da işyerinde gözaltına alındı.

Amerika vizesi başvurusunda bulunmak için büyükelçiliğe giden bazı kişilerin pasaportlarındaki Schengen ve İngiltere vizelerinin sahte olduğu anlaşıldı. Bunun üzerine harekete geçen Mersin İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri, olaya ilişkin soruşturma başlattı. 

Kızının çalıştığı turizm acentesinin ismini kullanarak, kendisini vize takipçisi olarak tanıtan orta yaşlardaki bir erkeğin, şartlar uymadığı için Amerika ve Kanada vizesi alamayan kişilere 6 bin ila 10 bin dolar karşılığında tarihi geçmiş vize düzenlediğini belirleyen polis, şüphelinin il dışında ikamet eden kişilerin pasaportlarını kargo aracılığıyla temin ettiğini, eski vizelerin yapıştırıldığı pasaportların aynı yöntemle sahibine gönderildiğini saptadı. 

Bu yöntemle 60 kişiye Amerika vizesi yapan şüpheli, vize işlemi uyguladığı pasaportu evrak sahibine gönderirken kargo acentesinde, şüphelinin kızı ise yakalanarak, 'nitelikli dolandırıcılık ve resmi belgede sahtecilik' suçuyla gözaltına alındı. Baba ve kız sorgulanmak üzere emniyete götürülürken, zanlının evindeki aramalarda farklı kişiler adına düzenlenmiş kimlik, pasaport ve resmi belgeler ele geçirildi.


Etiket: mersin, vize, visa, sahte, sahtecilik, polis, kom, operasyon, amerika, kanada,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 
 

Mersin Ekspres | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinekspres.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Ekspres basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA