Manş Denizi’nin sultanı Mersin’e geliyor

Tarih: 15 Ekim 2021 Cuma 10:35

’Mersin Soli Pompeiopolis Yüzme Maratonu’na, 1979’da Manş Denizi’ni yüzerek geçen ilk Türk kadın olan Nesrin Olgun Arslan da katılacak.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi koordinesinde 17 Ekim’de gerçekleştirilecek olan 'Mersin Soli Pompeiopolis Yüzme Maratonu'nda, 28 Ağustos 1979’da Manş Denizi’ni yüzerek geçen ilk Türk kadın olarak adını tarihe yazdıran Nesrin Olgun Arslan de yer alacak.

2 parkurda düzenlenecek yüzme yarışı, Mersin İdman Yurdu Meydanı ve Viranşehir Plajı’ndan başlayıp Soli Pompeiopolis Parkı yanında noktalanacak. 65 yaşındaki Nesrin Olgun Arslan da 1200 metrelik Halk Parkuru’nda her yaştan Mersinliyle Mersin’in maviliklerinde kulaç atacak.

1957’de Adana’da doğan 65 yaşındaki Nesrin Olgun Arslan, yüzmeyle tanışma sürecini anlatarak, "Adana, yüzmeyle birlikte anılan bir kent. Her ne kadar Mersin’in denizi varsa da Adana’nın da gölü ve sulama kanalları var. Biz yüzücüler oralarda yüzmeyi öğrendik ve o dönemin şampiyon yüzücüleri arasında yetiştiğim için de çok mutluyum" dedi.

Türkiye’nin ve dünyanın farklı noktalarında birçok başarıya imza atan Arslan, 28 Ağustos 1979’da kuş uçuşu 33 kilometre olan Manş Denizi’ni yüzerek geçme başarısını, "1979 yılında Manş Denizi’ni yüzerek geçen ilk kadın yüzücü unvanını aldım. 28 Ağustos tarihinde İngiltere’den Fransa’ya 15 saat 47 dakikada yüzerek bu başarıyı kazandım. Bu gerçekten bana büyük mutluluk verdi" cümleleriyle anlattı.

42 yıl sonra Mersin'de de tarihe geçmeye hazırlanan Arslan, şunları söyledi:
"Manş Denizi’ni ilk yüzen kadın olmak, ilk olmak hep çok güzel geldi. Çok takdir edildim. Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin de beni bu tarihi yarışa davet etmesi gerçekten büyük bir onur oldu. Büyük bir keyifle yine bir ilkte, yine bir tarihe geçmek için Pompei Harabeleri’yle; önemli, tarihi bir yarışta yüzmek, yer almak muhteşem bir duygu. Büyükşehir Belediyesi’ne sonsuz teşekkürler. Kulaçlarımı Büyükşehir için atacağım. Mersin’in tarihi için atacağım. Mersin’in güzel sahillerinde yüzmek gerçekten olağanüstü olacak. Halkla birlikte, halk maratonuna katılacağım. Çocuklarla, gençlerle iç içe denizde kulaç atmak muhteşem olacak. Tüm Mersinlileri bu yarışa bekliyorum."


Etiket: mersin, mersinbüyükşehirbelediyesi, yüzmemaratonu, manşdenizi, nesrinolgunarslan,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 
 

Mersin Ekspres | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinekspres.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Ekspres basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA