Hayvanseverler PatiFest’te buluştu

Tarih: 11 Ekim 2021 Pazartesi 14:59

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 2’ncisi düzenlenen Mersin Pati Fest, renkli görüntülere sahne oldu.

Pati Fest’e katılan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, hayvanseverlerle bir araya geldi. Mersinlilere hayvan sahiplenmeleri konusunda çağrıda bulunan Başkan Seçer, Pati Fest’te 'Şila' isimli bir köpeği sahiplendi.

Festivalde, Büyükşehir Belediyesi’nin padoklarının olduğu bölümü ziyaret eden Başkan Seçer, Pati Fest’te bir köpek sahiplendi. İhbar üzerine yaralı olarak Kaşlı Geçici Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’ne getirilerek, orada veterinerler tarafından tedavi edilen ve veterinerlerin 'Şila' ismini verdiği köpek, Başkan Seçer tarafından sahiplenildi. 8 aylık köpeğin kimliği ve aşı kartını teslim alan Başkan Seçer, Şila ile alanda küçük bir gezinti yaptı. Seçer, alandaki gezisi sırasında Tarsus Doğa Parkı’nda dünyaya gelen midilliye 'Garip' adını verdi.

Pati Fest, eğlenceli ve bilgilendirici ortamlara sahne oldu. Alanda DJ performansı ve zumba gösterisiyle başlayan etkinlikte Veteriner Hekim Mehmet Tabur, Mersin Barosu Hayvan Hakları Komisyonu Başkanı Bilgehan Taha Solak, Uzman Psikolog İzzet Zülküf Çelik ve Veteriner Hekim Mustafa Ersen Bebek’in de farklı birçok alanda söyleşileri gerçekleşti. Sahipsiz hayvanların gün boyu sahiplendirildiği festivalde, FOX Ana Haber Sunucusu Gülbin Tosun ile dağcı, yazar ve fotoğrafçı Ali Nasuh Mahruki’nin görüntülü mesajları alandaki led ekrandan izleyicilerle paylaşıldı.

Başkan Seçer, Pati Fest’te yaptığı konuşmada, seçim öncesindeki açıklamalarını anımsatarak, "Seçimlerden önce: 'Börtünün, böceğin, kurdun, kuşun, Allah’ın yarattığı herkesin belediye başkanı olacağım' demiştim. Şimdi o söylediklerimizi hayata geçiriyoruz. Aslında insanlar söyler ama hayata geçirmek daha başka bir olay. Özellikle bir siyasetçi için verilen vaatlerin, sözlerin hayata geçirilmesi değerli ve önemli. Allah’ın yarattığı bütün canlı varlıkları birbirine dost olarak kabul ediyorum. Bu daha insani bir bakış açısı olarak görülmeli, değerlendirilmeli diyorum" dedi.


Etiket: mersin, mersinbüyükşehirbelediyesi, vahapseçer, patifest,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 
 

Mersin Ekspres | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinekspres.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Ekspres basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA