76’lık delikanlılar Naftalin Ligi’nde mücadele edecek

Tarih: 25 Eylül 2021 Cumartesi 11:08

Büyükşehir Belediyesi’nin ‘Form Geçici, Klas Kalıcı’ sloganıyla başlattığı ‘Veteranlar Naftalin Ligi’nin kura çekimi yapıldı.

Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi’nin‘Form Geçici, Klas Kalıcı’ sloganıyla başlattığı ‘Veteranlar Naftalin Ligi’nin kura çekimi yapıldı. Çekilen kura ile fikstürün belirlendiği ligde, toplam 15 takım kıyasıya mücadele edecek.18 Ekim’de başlayacak olan lig, 3 Ocak Mersin’in Kurtuluş Günü’nde final yapacak. Lig sayesinde pandemi sürecinde hareketten uzak kalan 45 yaş ve üstü sporcuların yetenekleri yeniden gün yüzüne çıkacak. 
VETERANLAR, SAHANIN TOZUNU ATTIRACAK 
Veteranlar Naftalin Ligi’nde turnuva maçları 7 oyuncu ve 1 kaleci olmak üzere toplam 8’er kişilik takımlar halinde oynanacak. Macit Özcan Spor Tesisleri’nde 25’er dakikalık 2 devre halinde oynanacak maçlar, komitenin belirleyeceği hakemler tarafından yönetilecek. Fair play’in ön şart olduğu turnuvada müsabakalar için belirlenen kuralların dışında bir durum gelişirse Türkiye Futbol Federasyon’un oyun kuralları geçerli olacak. Maçlar 5’erli3 grup halinde, tek devreli lig usulüne göre oynanacak. 
BU YIL İLK KEZ DÜZENLECEK 
Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanı Ahmet Tarakçı, turnuvayı geleneksel hale getireceklerini belirterek, “Pandemi sebebiyle uzun zamandır hareketsiz kalan yaşlı delikanlılarımızı bu ligde toplamayı ve bunu Naftalin Ligi adı altında yapmayı düşünüyoruz. Naftalin, bizim çok değer verdiğimiz eşyalarımızı korumak için kullandığımız bir nesnedir. Naftalin Ligi’ni45 yaş üstü arkadaşlarımız için çok değerlisiniz manasında oluşturduk. Bu yıl ilk kez düzenleyeceğiz, geleneksel hale getireceğiz. İlk yılımızda 15 veteran takımımız başvurdu” dedi.


Etiket: mersin, haber, büyükşehir,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 
 

Mersin Ekspres | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinekspres.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Ekspres basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA