Sanatın ve sanatçının kenti Mersin

Tarih: 20 Eylül 2021 Pazartesi 11:28

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, sanatçı Onur Akın ve Mustafa Özarslan ile birlikte, ‘Görkemli Hatıralar’ programının konuğu oldu.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Serhan Asker’in hazırlayıp sunduğu Halk TV’de canlı olarak yayınlanan ‘Görkemli Hatıralar’ programının konuğu oldu. Sanatçı Onur Akın ve Mustafa Özarslan’ın unutulmaz eserleri seslendirdiği programda Başkan Seçer, sanata ve sanatçıya verdiği değeri ve önemi anlatarak, Mersin’i hem sanatın hem de sanatçının kenti haline getirmek istediklerini söyledi.

Başkan Seçer, Mersin’in tarihine, sanatına, kültürel birikimine ilişkin açıklamalar yaparken, birbirinden değerli sanatçılardan, siyasetçilerden programa mesajlar yağdı. Sanatçı Sunay Akın’dan CHP Mersin Milletvekili ve Parti Meclisi üyesi Ali Mahir Başarır’a, CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun’a kadar birçok siyasetçiden ve Türkiye’nin çeşitli illerinden pek çok mesaj alındı. Mersin doğumlu Atıf Yılmaz’ın konuşulduğu dakikalarda, usta yönetmenin 2 filminde rol alan oyuncu Hale Soygazi de programa görüntülü görüşme ile bağlanarak, usta yönetmen Atıf Yılmaz’ı andı.

Serhan Asker’in övgü dolu sözler ile bahsettiği Kültür Park’a ilişkin olarak Başkan Seçer, “Parkımız güzel. Gerçekten belki de dünyada eşi, enderi yok. 7,5 kilometrelik bir güzergah" dedi.  Çevre temizliği konusunda konuşurken küresel ısınma ve iklim değişikliğine de değinen Başkan Seçer, şunları söyledi:
“Çevre sorunları, felaketleri. Sadece Türkiye’nin değil, dünyanın birinci gündem maddesinin bu olması gerekiyor. İşte yaşanan afetler, yangınlar, seller, fırtınalar, boranlar. Çevreyi hunharca kullanıyoruz, horca kullanıyoruz. Daha bilinçli bir toplum umut ediyorum başta kendi bölgemizde. Ben Mersin’in Belediye Başkanıyım. Öncelikli olarak sorun alanı gördüğüm konuların Mersin’de daha iyi noktalara evrilmesinden sorumlu bir insanım. Örneğin temizlikse benim kentim temiz olursa, Zeydan Başkanımın kenti temiz olursa, Lütfü Başkanımın temiz olursa, Muhittin Başkanımın temiz olursa, bu sahil şeridi tertemiz bir sahil şeridi olur, kentler olur. Muazzam memleketler haline geliriz. Biz şöyle bir düşünce içerisindeyiz; bir kenti yönetirken, onların hizmetlerini yerine getirirken kente kendinizi ait hissetmelisiniz. Yani bu çalışanlar için de böyle. Sadece bir Belediye Başkanı için değil. Biz koşullanmışız, Mersin’i bir noktadan teslim aldık, çok daha iyi noktalara getireceğiz. Mutluluk derecesi 10 üzerinden 5’se Mersin halkının, 5 yıl sonra 10 üzerinden 10 olsun istiyoruz. Herkes mutlu olsun, herkes huzurlu olsun. Yani biz böyle bir memleket hayaliyle hizmet yapıyoruz. Onun için de moralimiz, enerjimiz yerinde."

Seçer, sanatın insanları bir araya getirme mucizesi olduğunu vurguladı. Sanatın her alanına değer verdiklerini dile getirerek, sanatın insanları bir araya getirme gücüyle kentte huzur, mutluluk ve barışın tesis edilebileceğini kaydeden Başkan Seçer, “Sinema da Mersin’de muazzam alanlar bulabilir. Bir film platosu olabilir Mersin. Çünkü 12 ay iklimsel olarak da buna müsait. Doğal güzellikleri olarak müsait, kentin kültürel yapısı olarak müsait. Neden önemli filmler, ünlü filmler burada çekilmesin, tüm dünya bizi tanımasın? Biz bunun için her türlü alt yapıyı yapmaya gayret ediyoruz belediye olarak. Ama şunu da ifade edeyim; sanatçı Mersin’de hak ettiği yeri bugüne kadar maalesef umulan seviyede bulamamış. İnşallah bizim gayretlerimizle bundan sonra Mersin hem sanatın hem de sanatçının kenti olsun istiyoruz. Bizi sanat kurtaracak çünkü. İnsanları o bir araya getiriyor" diye konuştu.


Etiket: mersin, mersinbüyükşehirbelediyesi, vahapseçer, onurakın, mustafaözarslan, serhanasker, halktv,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 
 

Mersin Ekspres | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinekspres.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Ekspres basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA