Başkan Özyiğit, aşı çağrısı yaptı

Tarih: 3 Eylül 2021 Cuma 13:34

Pirireis Mahallesi sakinleri ile buluşan Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, herkesi aşı olmaya davet etti.

Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, "Umut ediyorum ki herkes aşısını yaptırdığında, bu salgın bitecek ve birbirimize sarıldığımız o günler geri gelecek. Lütfen aşı olalım" dedi.

Başkan Özyiğit, Pirireis Mahallesi sakinlerinden Zeynep Eldem ve Nermin Durmaz'ın organize ettiği dayanışma yemeğine katıldı. Pandemi döneminde bu tür etkinliklerin değerinin anlaşıldığına değinen Özyiğit, aşının önemine dikkat çekerek, "Salgın dolayısıyla insanlar eskisi gibi çok sık bir araya gelemiyor. Eski günlere geri dönülmesi için herkesin aşı yapması gerekmekte. Umut ediyorum ki herkes aşısını yaptırdığında, bu salgın bitecek ve birbirimize sarıldığımız o günler geri gelecek ve o günlerin özlemiyle herkesin aşı olması gerektiğinin bir kez daha altını
çiziyorum. Lütfen aşı olalım" diye konuştu. 
 
Mahalle buluşmalarının kent geneline yayılmasını da temenni eden Özyiğit, "Mahallemizde bu güzel buluşmanın gelenek haline gelmesi, yılda birkaç sefer de olsa bir araya gelinmesi çok kıymetlidir. İçinde bulunduğumuz dönemde en büyük sıkıntı insanların bireyselleşmesi ve yabancılaşması. Kopup gidiyoruz. Herkes kendi yaşamının bir telaşına düşüyor, karşı komşumuzu bile tanımıyoruz ve maalesef komşuluk ilişkilerini çok geliştiremiyoruz. Böyle güzel bir geleneğin bütün Yenişehir’e, Mersin’e yayılmasını diliyorum. Yenişehir Belediyesine aday
olduğumuzda 6 temel ilke koymuştuk. Bu ilkeler; hareket, eğitim, hemşehrilik, kentleşme, ekoloji ve dayanışmaydı. Hareket başlığının içinde spor var, sanat var ve insanları evinden dışarıya çıkarma isteği var. Bununla ilgili yaptığımız birçok faaliyet var. Pandemi öncesinde çay saatinde Ata Tenis Kulübü’nde kadınlarımızın tenis öğrenmeleri için kurslar düzenledik, bu kurslar çok ilgi gördü. 300’ün üzerinde her yaştan kadınlar belirli bir sürede tenisi öğrendiler, 242’si sertifika aldı" ifadelerini kullandı.


Etiket: mersin, yenişehir, yenişehirbelediyesi, abdullahözyiğit, pirireismahallesi,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 
 

Mersin Ekspres | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinekspres.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Ekspres basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA