Liman personeli, para ödülünü yangınzedelere bağışladı

Tarih: 5 Ağustos 2021 Perşembe 17:18

Mersin’de liman çalışanları, kendilerine verilen 4 bin TL para ödülünü yangınzedelere bağışladı.

Uluslararası Mersin Liman İşletmeciliği (MIP), bir geminin denize kirli su deşarj etme anını cep telefonu kamerasıyla görüntüleyip ihbar eden 4 personelini biner TL ile ödüllendirdi. Liman personelleri toplam 4 bin TL'yi, yangınzedeler için bağışladı. 

MIP Deniz Hizmetleri ekibi, 1 Ağustos'ta Tanzanya Bayraklı 'Consul' adlı geminin denize kirli balast suyu bastığını gördü. O anları cep telefon kamerasıyla kaydeden liman çalışanı 4 kişi, durumu liman yönetimi ve büyükşehir belediyesine bildirdi. Bölgeye gelen belediyeye bağlı Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı yetkilileri, gemiye 1 milyon 355 bin TL ceza kesti.

Yaşanan olayın ardından liman yönetimi, çalışanlarını biner TL ikramiye ile ödüllendirdi. Personeller ise örnek bir davranışa imza atarak, toplam 4 bin TL'yi Manavgatta'ki yangınzedeler için bağışladı. Gemiden kirli balast suyu bırakılmasına kayıtsız kalamayacaklarını ifade eden personellerden Başmakinist Osman Can Şahbaz, denizleri korumanın vatandaşlık görevi olduğunun altını çizdi. 

MIP Genel Müdürü Johan Van Daele ise "En büyük teşekkürü çevre bilinci yüksek personelimize ediyoruz. Onların dikkati ve çabası takdire değer. Personelimizin duyarlılığı ve ilgili kurumların koordineli çalışması sayesinde daha büyük çapta yaşanacak kirliliğin önüne geçilmiş oldu. Ülkemizin çevre problemlerini en uç seviyede yaşadığı günlerde personelimizin örnek davranışıyla gurur duyduğumuzu belirtmek isterim" dedi. 


Etiket: mersin, mersinlimanı, mip, manavgat, yangınzede, johanVanDaele,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 
 

Mersin Ekspres | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinekspres.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Ekspres basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA