Mersinli Ersu, olimpiyat finalinde

Tarih: 2 Ağustos 2021 Pazartesi 12:04

Mersinli Ersu Şaşma, 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları’nda adını finale yazdırdı.

Mersinli milli atlet Ersu Şaşma, 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları erkekler sırıkla atlamada finale kalan ilk Türk atlet olarak tarihe geçti. Ersu, yarın yapılacak olan final müsabakasında altın madalya kovalayacak.

Mersin Üniversitesi (MEÜ) Spor Bilimleri Fakültesi Antrenörlük Eğitimi Bölümü öğrencisi Ersu Şaşma elde ettiği başarılara bir yenisini daha ekledi. Japonya'nın başkentinde düzenlenen Tokyo Olimpiyat Oyunları sırıkla atlama elemelerinde, 5.65 metrelik derece elde eden Ersu, adını en iyi 12 atlet arasına yazdırdı. 1948 yılından bu yana sırıkla atlamada olimpiyat finali gören ilk Türk atlet olarak tarihe geçen milli sporcu, yarın günü yapılacak finallerde altın madalya için mücadele edecek.

Ersu ve antrenörlerini kutlayan MEÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı; "Öğrencimiz Ersu Şaşma'yı, antrenörlerini ve hocalarını yürekten kutluyorum. Böyle bir tarihi başarı elde ederek hem Üniversitemizin hem ülkemizin gururu oldu. İnşallah Ersu Şaşma bu başarısını madalya ile taçlandıracak. Fakültemizden milli atletimiz Ersu Şaşma gibi nice sporcunun yetişeceğine inancının tam. Bayrağımızı dalgalandırmak adına çalışan tüm öğrencilerimize destek olmaya devam edeceğiz" dedi.


Etiket: mersin, mersinüniversitesi, ersuşaşma, sırıklaatlama, tokyo, tokyoolimpiyatoyunları, olimpiyat,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 
 

Mersin Ekspres | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinekspres.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Ekspres basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA