Şehir eşkıyaları işbaşında!

Tarih: 24 Temmuz 2021 Cumartesi 13:04

Mersin’de araç sürücüleri, bisiklet yolundaki dubaları tahrip etti.

Mersin'de bisikletlilerin can güvenliği için bisiklet yoluna yerleştirilen dubalar, araç sürücüleri tarafından tahrip edildi. Vatandaşlar yaşanan olayı 'vandallık' diye nitelendirdi.

Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen bisiklet yolu projesinde, bisiklet kullanıcılarının can güvenliğini korumak için güzergah boyunca yerleştirilen dubalar, otomobil sürücüleri tarafından ezilerek tahrip edildi. Bisiklet yolunu araç yolundan ayırmak için konulan dubalara verilen zararla bisikletlilerin can güvenliğinin tehlikeye atılması, halkı tedirgin etti.

Yapılana tepki gösteren belediyeye bağlı Ulaşım Dairesi Başkanlığı'nda görevli Oğuz Kaan Turgut, "Bisiklet yollarımızı taşıt trafiğinden ayırmak için, aynı zamanda bisiklet kullanıcılarının güvenli bir şekilde seyahat etmelerini sağlayabilmek için fiziki bir engel oluşturduk. Bu fiziki engelimiz de delinatörlerimiz. Bu fiziki engeller ve emniyet mesafeleri tamamen Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın yayınlamış olduğu yönetmeliklere uygun olarak yapıldı. Ne yazık ki bu yaptığımız fiziki engeller montajı bittikten sonra deforme edildi. Yapılan tahribat, bisiklet yolunu kullananların güvenliğini tehlikeye atmaktadır" dedi.

Olaya ilişkin çekilip sosyal medyada paylaşılan fotoğrafların altına; 'Şehir eşkıyaları işbaşında', 'Bunun adı vandallık' şeklinde yorumlar yapıldı.


Etiket: mersin, mersinbüyükşehirbelediyesi, bisikletyolu,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 
 

Mersin Ekspres | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinekspres.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Ekspres basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA