Bakan Pakdemirli: İhmaller felaketimiz olmasın

Tarih: 19 Temmuz 2021 Pazartesi 10:51

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Aydıncık’ta soğutma çalışmalarının devam ettiği bildirdi.

Mersin'in Aydıncık ilçesinde çıkan orman yangını kontrol altına alındı. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, soğutma çalışmalarının devam ettiğini belirterek, "Sıcaklığın yüksek, nemin düşük, rüzgârın da şiddetli olması yangının seyrini olumsuz etkiledi. İhmaller felaketimiz olmasın" dedi.

İlçeye bağlı Pembecik Mahallesi'ndeki kızılçam ormanında 15 Temmuz günü sabah saatlerinde çıkan yangın; 3 uçak, 21 helikopter, 165 arozöz, 20 su tankeri, 20 iş makinesi, 850 personel ve yangın gönüllülerinin havadan ve karadan müdahalesi ile 50 saatlik çalışmanın ardından kontrol altına alındı.

Bölgede Vali Ali İhsan Su, Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey ve Orman Bölge Müdürü Kenan Akduman ile birlikte söndürme çalışmalarını koordine eden Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, yaptığı açıklamasında "Sıcaklığın yüksek, nemin düşük, rüzgârın da şiddetli olması yangının seyrini olumsuz etkiledi. Orman yangınlarının söndürülmesinde devletimiz, hiçbir masraftan kaçınmayarak gereğini yaptı. Ayrıca her yangın sonrası yanan alanlar, anayasanın 169'uncu maddesi gereğince, ilk dikim zamanı yeniden ağaçlandırılıyor. Yangın bölgesinde soğutma çalışmaları sürüyor. İhmaller felaketimiz olmasın. Tüm vatandaşlarımız yangınlara karşı dikkatli olmalı" ifadelerini kullandı.


Etiket: mersin, aydıncık, ormanyangını, bekirpakdemirli,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 
 

Mersin Ekspres | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinekspres.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Ekspres basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA