Çamlıbel’i canlandıracak proje belirlendi

Tarih: 14 Temmuz 2021 Çarşamba 13:33

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen, ’Çamlıbel Kentsel Yenileme Projesi Yarışması’ sonuçlandı.

Mersin Belediye Başkanı Vahap Seçer, hazırlanan projeyle Çamlıbel'in her anlamda değişeceğini belirterek, "Buranın fiziksel yapısı değişecek. Buranın fiziksel yapısının değişmesi, buranın havasını, sosyalitesini, ticaretini, ekonomisini, buranın bakış açısını da değiştirecek" dedi.

Yarışma sonrası uygulanmasına karar verilen projenin tanıtım programı, Çamlıbel'de yapıldı. Törene, Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, CHP İl Başkanı Adil Aktay, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Ayhan Kızıltan, MTSO Meclis Başkanı Hamit İzol, Mersin Sanayici ve İş İnsanları Derneği (MESİAD) Başkanı Hasan Engin, Akdeniz Çamlıbel Derneği Başkanı Hüseyin Karlıklı, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

Belediye olarak Çamlıbel’e sahip çıktıklarını ifade eden Büyükşehir Belediye Başkaknı Vahap Seçer, "Binlerce insan 10 dakikada Mezitli’den Çamlıbel’e, burada alışveriş yapmak için, zamanını geçirmek için ulaşabilecek. Taş Bina’nın restore edilmesi buraya bir değer katacak. Yapımı süren 2 katlı yeraltı otoparkın bitmesi, Çamlıbel'in canlanmasına yarar sağlayacak. İstiklal, Uray ve Atatürk Caddesi’nde yapacağımız her dokunuş, Azakan’da, Taşhan’da yapacağımız her dokunuş önemli. Karamancılar Konağı’nda güçlendirme çalışmalarını bitirdik, şimdi restorasyonuna giriyoruz. Balık Pazarı esnafına söz verdim, dükkanlarının giydirmesini ben yapacağım. Oradaki çalışma buraya yansıyacak. Kasaplar Çarşısı’nı kamulaştırıyoruz. Oraları insanların akşamları hoşça vakit geçirecekleri mekan haline getireceğiz. Çamlıbel'in canlanmasına yarayacak. Buranın fiziksel yapısı değişecek. Buranın fiziksel yapısının değişmesi, buranın havasını, sosyalitesini, ticaretini, ekonomisini, buranın bakış açısını da değiştirecek" diye konuştu.

Başkan Seçer konuşmasının ardından Mimar Cemil Hamdi Okumuş’a ve proje ekibi ile ekip ortaklarına plaket takdim etti.


Etiket: mersin, mersinbüyükşehirbelediyesi, çamlıbel, vahapseçer,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 
 

Mersin Ekspres | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinekspres.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Ekspres basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA