Bisiklet yolu, bisikletçilere kalsın!

Tarih: 10 Temmuz 2021 Cumartesi 12:09

Mersin Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, kent merkezindeki bisiklet yolunun, bisiklet sürücülerine bırakılması gerektiğini belirtti.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi'nde görevli İnşaat Mühendisi Oğuz Kaan Turgut, kent merkezinde çalışmaları tamamlanmak üzere olan 18.2 kilometrelik bisiklet yolunun, bisikletlilere bırakılması çağrısı yaptı. Turgut, "Vatandaşlarımızdan talebimiz, bisiklet yolunu bisiklet kullanıcılarına bırakmaları. Bu doğrultuda özveri bekliyoruz" dedi.

Bisiklet Yolu Projesi’nin ilk etabı olan ve Mezitli Menderes Mahallesi’nden Akdeniz Nusratiye Mahallesi’ne kadar olan 18.2 kilometrelik 1. kısım etabının yapımında son aşamaya gelindi. Projenin tamamlanan yüzde 90’lık kısmı bisikletlilerin kullanımına açıldı. Kalan yüzde 10’luk kısmın çalışmaları ise süratle devam ediyor.

Çalışmalara ilişkin bilgi vererek bazı uyarılarda bulunan İnşaat Mühendisi Oğuz Kaan Turgut, "Bisiklet yolumuzun yüzde 90’lık kısmı bitti. Tamamen ulaşım amaçlı olan bu bisiklet yollarımızda vatandaşlarımızdan talebimiz, bisiklet yolunu bisiklet kullanıcılarına bırakmaları. Bu doğrultuda özveri bekliyoruz. Yapmamız gereken çalışmaları, gerekli taşıt trafiğinin olduğu bölgelerde elimizden geldiğince sağladık. Sahil kesimlerinde, Kültür Park, Atatürk Parkı kısmında ise vatandaşlarımızdan ricamız, bisiklet yolunu bisiklet kullanıcılarına bırakmaları. Onlar için ayrılmış olan yaya yollarını kullanmalarını tavsiye ediyoruz" diye konuştu. 


Etiket: mersin, mersinbüyükşehirbelediyesi,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 
 

Mersin Ekspres | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinekspres.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Ekspres basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA