Mezitli’de çiftçilere mikrobiyal gübre desteği

Tarih: 9 Temmuz 2021 Cuma 15:24

Mezitli’deki çiftçilere belediye tarafından, tamamen organik olan mikrobiyal gübre dağıtıldı.

Mezitli Belediyesi tarafından ilçede üretim yapan çiftçilere, Mersin Üniversitesi'nden (MEÜ) Yalçın Çınar, Sorguç Heval Rengiz ve ekibi tarafından geliştirilen, verimi yüzde 50 artıran tamamen organik mikrobiyal gübre dağıtıldı. 

Mikrobiyal Gübrenin üretimi ve kullanımı konusunda bilgi veren Yalçın Çınar, "Tarım alanında yaşanan gelişmelerle birlikte Mikorbiyal Gübrelere olan talep giderek artıyor. Bu ürünler, çiftçilerin mahsul kaybını en aza indirerek potansiyel verimlerini ve kalitelerini korumalarını sağlayan bir ürün. Gübremizin en büyük avantajı zarar veren hastalıklara karşı belirgin bir etkiye sahip olması. Bunun yanında kuraklık, tuzluluk gibi stres unsurlarına karşı mahsul direncini artıran ve bitkinin besin maddesi alımını iyileştiren biyolojik uyarıcı olarak verimi yüzde 50’ye yakın artırma özelliği var" dedi. 

Tarımsal üretimin desteklenmesi adına çok değerli çalışmalar yaptıklarını vurgulayan Belediye Başkanı Neşet Tarhan ise "Mezitli’de üretim yapan çiftçilerimize sulama desteğinin yanı sıra ulaşım sorunları, lojistik destek, yem, ilaç, gübre gibi sayısız desteğimiz oldu. Bugün de gelişen teknolojiyle birlikte tarımsal verimin artırılması adına Mersin Üniversitesinden değerli hocalarımızın gönüllü destekleriyle, mikrobiyal gübre dağıtımını yaptık. Tamamen organik olan bu gübre çeşidi, gerek bitkiyi koruma gerekse üretimi artırma yönünden çok büyük yeteneğe sahip. 1 litre gübre 4 dönümlük bir arazide kullanılabiliyor. Bu bir nevi pilot uygulama olacak" şeklinde konuştu. 


Etiket: mersin, mezitli, mezitlibelediyesi, neşettarhan, mersinüniversitesi, meü, mikrobiyalgübre,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 
 

Mersin Ekspres | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinekspres.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Ekspres basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA