Akdeniz’in çocukları, geleceğe hazırlanıyor

Tarih: 9 Temmuz 2021 Cuma 12:18

Mersin’de Akdeniz Belediyesi’nin çocukları geleceğe hazırlamaya yönelik etkinlikleri sürüyor.

Mersin'in Akdeniz ilçesinde yaşayan çocuklar, belediyeye bağlı Akdeniz Kültür ve Sanat Evleri'nde geleceğe hazırlanıyor. Doğada yaşıtlarıyla keyifli zamanlar geçiren çocuklar, çevre bilinciyle aşılanıp sorumluluk kazanıyor. 

Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'ne bağlı Adanalıoğlu Kültür ve Sanat Evinde, mahalleli kursiyerler annelerin çocukları için farklı etkinlikler düzenleniyor. Uzman gözetiminde, Neşeli Çocuklar ile Uçan Balonlar ismi verilen sınıflarda gerçekleşen bu etkinliklerde; çocukların, temel gelişim özelliklerine uygun becerileri yerine getirebilmeleri sağlanıyor, ayrıca çevre bilinci aşılanıp, aile içinde sorumluluk almaları öğretiliyor.

Çukurova Fideliğinde düzenlenen etkinliğe de katılan küçük çocuklar, burada tohumdan fideye sebzelerine dönüşme ve büyüme sürecine tanık oluyor, doğa ile iç içe öğreniyor. Eğitimlerde çocuklara, toplum içinde nasıl hareket edecekleri, başladığı işi bitirme ve sorumluluk alma gibi gelişim alanlarını destekleyici faaliyetler de düzenleniyor. 'Temel Gelişim Özelliklerine Uygun Becerileri Yerine Getirebiliyorum' etkinliğiyle de çocuklara, sabah uyandıklarında ellerini ve yüzlerini yıkamak, dişlerini fırçalamak, yataklarını düzeltmek, oyuncaklarını toplamak ve okul çantalarını hazırlamak gibi temel bir takım sorumluluklar aşılanıyor.


Etiket: mersin, akdeniz, akdenizbelediyesi, mustafagültak,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 
 

Mersin Ekspres | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinekspres.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Ekspres basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA