Mersin’de kanalizasyon ve yol çalışmaları sürüyor

Tarih: 9 Temmuz 2021 Cuma 12:09

MESKİ ve Mersin Büyükşehir Belediyesi ekipleri Erdemli bölgesinde kanalizasyon, Tarsus bölgesinde ise yol yapım çalışmalarına devam ediyor.

Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğünce, Erdemli ilçesi Alata ve Kargıcak mahallelerindeki kanalizasyon hattı çalışmaları tamamlandı. Büyükşehir belediyesi ekipleri de Tarsus Sandal Mahallesi Anadolu mevkiindeki bin 900 metre uzunluğundaki yolu yenileyerek hizmete açtı.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre; yatırım tutarı 3 milyon 85 bin lira olan MESKİ çalışmaları kapsamında, 5 bin 769 metre 300 mm ve 472 metre 400 mm HDPE esaslı koruge boru ile şebeke hattı, bin 771 metre 150mm HDPE esaslı koruge boru ile parsel bağlantısı, 153 adet muayene bacası, 253 adet parsel bacası imalatları ile 37 metre karayolu altından yatay geçiş yapıldı. Çalışmalar kapsamında, Alata ve Kargıcak mahallelerinin kanalizasyon hatları yapılarak, bölgenin atıksuları Erdemli ilçe merkezinde bulunan mevcut hatta bağlandı. Toplanan atıksular, Erdemli Atıksu Arıtma Tesisi’ne iletilerek, halihazırda kullanılan derin deniz deşarjı ile alıcı ortama verilmeye başlandı.

Kırsal bölgelerdeki asfaltlama çalışmaları kapsamında ise büyükşehir yol asfalt birimi ekipleri, yaylacıların ilgisini çeken Sandal Mahallesi'nin Anadolu mevkiinde çalıştı. Bin 900 metre uzunluğundaki ana yol üzerinde önce zemin düzenleme çalışması gerçekleştiren ekipler, ardından kombi aracı vasıtasıyla sathi asfalt serim işlemi uyguladı. Tüm işlemlerin sona erdeği yol, trafiğe açıldı.


Etiket: mersin, meski, mersinbüyükşehirbelediyesi, erdemli, tarsus,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 
 

Mersin Ekspres | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinekspres.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Ekspres basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA