AHBİB’ten 706.5 milyon dolarlık ihracat

Tarih: 8 Temmuz 2021 Perşembe 16:36

AHBİB’in 2021 yılının ilk yarısında, 706,5 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdiği bildirildi.

Mersin merkezli Akdeniz Hububat, Bakliyat, Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliğinin (AHBİB) Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Arslan, 2021 yılının ilk yarısında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 20 artışla 706,5 milyon dolarlık ihracat gerçekleştiridiklerini söyledi.

Arslan, ihracat rakamlarını değerlendirdi. Türkiye’nin yılın ilk yarısındaki 4,15 milyar dolarlık hububat, bakliyat ve yağlı tohumlar ihracatına AHBİB’in yüzde 17 ile destek verdiğini belirten Arslan, pandeminin olumsuz etkilerine rağmen geleneksel pazarlarda güçlenmeye devam ettiklerini, uzak pazarlarda da ihracat rekorlarına imza attıklarını kaydetti.

2021 yılının ilk yarısında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 20 artışla 706,5 milyon dolarlık ihracat gerçekleştiridiklerini ifade eden Arslan, "Ocak-Haziran döneminde en fazla ihraç ettiğimiz ürün grubu listesinde yüzde 6 artış ve 165,3 milyon dolar değer ile pastacılık ürünleri birinci sırada yer aldı. Bunu 154,5 milyon dolar değer ile bakliyat, yüzde 75 artış ve 92,7 milyon dolar değer ile şeker ve şeker mamulleri takip etti. Yılın ilk yarısında tüm ürün gruplarında en fazla ihraç ettiğimiz ürün ise 72,2 milyon dolar değer ve yüzde 10 pay ile kırmızı mercimek oldu" dedi.


Etiket: mersin, ahbib, hüseyinarslan, ihracat, dışticaret,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 
 

Mersin Ekspres | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinekspres.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Ekspres basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA