Yenişehir, ’unutMADIMAKlımda’ dedi

Tarih: 5 Temmuz 2021 Pazartesi 17:45

Sivas’ta yakılarak katledilen 35 aydın, Yenişehir Belediyesi’nin düzenlediği etkinlikle anıldı.

Yenişehir Belediyesi, 28 yıl önce Sivas Katliamı’nda hayatını kaybeden 35 yazar, şair, akademisyen ve sanatçıyı, 'unutMADIMAKlımda' etkinliğinde şiir ve türkülerle andı.

Atatürk Kültür Merkezi'ndeki 'unutMADIMAKlımda' anma etkinliğinde İlkay Akkaya ve Turhan Alıcı, türkü ve şiirlerini katliamda yaşamını yitirenler için seslendirdi. Etkinliğine Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, CHP Milletvekili Alpay Antmen, Baro Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Gülcan Kış, Cemevi Başkanı Hasan Kılavuz, Cemevi İnanç Kurulu Başkanı Erdoğan Sevinç, CHP İl Kadın Kolları Başkanı Gülşah Yıldırım Genç, CHP Yenişehir İlçe Kadın Kolları Başkanı Nuray Emre, başkan yardımcıları, meclis üyeleri, oda başkanları, sivil toplum örgütlerinin başkanları, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.


Dönemin tanıklarının anlatımlarının yer aldığı belgesel gösterimi ve saygı duruşu ile başlayan anma etkinliğinde konuşan Başkan Abdullah Özyiğit, Sivas Katliamı’nın Türkiye Cumhuriyeti tarihine kazınmış kara bir leke olduğunu söyledi. Özyiğit, “Amacımız o acıları tazelemek, yenilemek değil sırtımızı dönüp gitmek hiç değil. Biz bunu unutmadığımızı bütün dünyaya haykırmak zorundayız ki böyle acılar tazelenmesin, yenilenmesin. 33 aydın, 2 emekçi yaşamlarının baharında bizlerden koparıldı. Onlar artık türkü söyleyemiyor, şiir yazamıyor ama biz bu türküleri söylemeye devam ediyoruz" dedi.


Etiket: mersin, yenişehirbelediyesi, unutmadımaklımda,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 
 

Mersin Ekspres | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinekspres.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Ekspres basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA