Yapılandırma için son tarih: 31 Ağustos

Tarih: 5 Temmuz 2021 Pazartesi 14:21

MESKİ’ye borcu olan abonelerin, borçlarını yapılandırmak için en geç 31 Ağustos’a kadar başvuru yapmaları gerektiği belirtildi.

Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğünce, 30 Nisan 2021 tarihinden önce tahakkuk etmiş borçların yapılandırılması için son başvuru tarihinin 31 Ağustos olduğu bildirildi.

MESKİ'den yapılan açıklamaya göre; 9 Haziran 2021 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan 7326 sayılı 'Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun'un yürürlüğe girdi. Kanun kapsamında aboneler, 30 Nisan 2021 tarihinden önce tahakkuk etmiş borçlarını yapılandırabilecek. Abonelere borçlarını ödemelerinde büyük kolaylık getiren düzenlemede, 30 Nisan 2021 tarihinden önceki su ve atık su gecikme zamları ve faizleri yerine, Yİ-ÜFE (Yurtiçi Üretici Fiyat Endeksi) oranında güncelleme yapılacak.

Yapılandırmadan faydalanmak isteyen abonelere; peşin ödemede, gecikme tutarı üzerinden yüzde 90 indirim sağlanacak. 6, 9, 12 ve 18 taksitli ödemelerde, taksit oranına göre belirlenen indirim katsayısı ile yapılandırma yapılacak. Yapılandırmadan faydalanmak isteyen aboneler, en geç 31 Ağustos 2021 tarihine kadar MESKİ Genel Müdürlüğü şubeleri, e-devlet veya meski.gov.tr üzerinden başvuru yapabilecek.


Etiket: mersin, meski, mersinbüyükşehirbelediyesi, mersinhaber, mersinekspres, mersinpost,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 
 

Mersin Ekspres | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinekspres.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Ekspres basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA