Şehir tiyatrosu turneleri başladı

Tarih: 5 Temmuz 2021 Pazartesi 10:56

Mersin Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nun ilçe turneleri Mut’ta başladı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu üyelerince pandemi tedbirlerinin gevşetilmesi sonrası başlatılan ilçe turnelerinin ilki, Mut'ta yapıldı. 'Ölümü Ardında Gezdirenler' oyunu ile sahneye çıkan tiyatrocuların turnesi Gülnar, Silifke ve Erdemli'de devam etti.

Usta şair ve yazar Sabahattin Ali'nin Sarhoş, Böbrek, Ayran adlı hikâyelerinden sahneye uyarlanan 'Ölümü Ardında Gezdirenler' oyunu ile ilçeleri gezen tiyatro ekibi, tiyatroseverlerle buluşuyor, kültür-sanat Mersin’in her noktasına yayılıyor. Levent Aras ve Ömer Naci Topçu tarafından uyarlanan oyun, yine Ömer Naci Topçu tarafından sahneye konuldu. Ersen Ocak tarafından sahnelennen oyunun yönetmenliğini ise Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Murat Atak yaptı. Turne kapsamında gidilen Mut’taki Halk Eğitim Merkezi’nde sergilenen oyunu çok sayıda vatandaş izledi.

Mut, Gülnar, Silifke, Erdemli’de de tiyatroseverlerle buluşan ekip, 8 Temmuz Perşembe günü 19.30’da Tarsus Şehir Tiyatrosu Salonu’nda, 13 Temmuz Salı günü 19.30’da Anamur Lisesi’nde, 14 Temmuz Çarşamba günü ise saat 20.30’da Bozyazı Müftülüğü’nde aynı oyunu sahneleyecek. Sınırlı sayıda olan davetiyeler, salon girişlerinden temin edilebilecek. Girişlerde HES kodu kontrolü yapılacak.


Etiket: mersin, mut, mersinbüyükşehirbelediyesi, mersinbüyükşehirbelediyesişehirtiyatrosu, mersinhaber, mersinekspres, mersinpost,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 
 

Mersin Ekspres | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinekspres.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Ekspres basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA