Silifke’nin altın projeleri onaylandı

Tarih: 30 Haziran 2021 Çarşamba 12:31

Silifke ilçesi için hazırlanan ve ÇKA tarafından desteklenecek olan 3 önemli projenin protokolleri imzalandı.

Mersin'de Silifke Belediye Başkanvekili Sadık Altunok, Çukurova Kalkınma Ajansı'nca (ÇKA) desteklenecek olan 3 proje protokolünün, Vali Ali İhsan Su başkanlığında yapılan toplantıda imzalandığını bildirdi.

Söz konusu projelerin ilçe için büyük önem taşıdığını vurgulayan Altunok, "Silifke Organize Sanayi Bölgesi'nde daha temiz sanayi için endüstriyel atık su arıtma tesisi kurulması, alternatif turizm konseptlerinin geliştirilmesi ve Uzuncaburç Arkeo köyü ve Rotaları projeleri için hazırlanan protokolü imzaladık. Projelerle yaklaşık 25 bin metrekarelik alan üzerinde; dinlenme, eğlenme, piknik amaçlı kullanım alanları, çadır ile karavanlı kamp alanları, trekking, spor aktivite alanları, duş ve soyunma kabinleri gibi konaklama tesisleri kurulacak. Bu proje, ilçemiz ve civarındaki turizm potansiyelinin değerlendirilmesine yönelik çok ciddi bir imkan sağlamış olacaktır. Uzuncaburç Arkeo köyü ve rotaları projesi kapsamında, antik kentte yer alan birçok tarihi mekanın tanıtımı, markalaşması ve altyapı iyileştirmelerine yönelik çalışmalar da yürütülecek" dedi.

Altunok, protokollerin imzalanmasına katkı sağlayan Vali Ali İhsan Su ile diğer yetkililere teşekkür etti.


Etiket: mersin, mersinhaber, mersinekspres, mersinpost, silifkebelediyesi, silifke, sadıkaltunok, çukurovakalkınmaajansı, valialiihsansu,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 
 

Mersin Ekspres | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinekspres.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Ekspres basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA