Bakan Muş açıkladı: "Uyuşturucunun kime ait olduğunu biliyoruz"

Tarih: 27 Haziran 2021 Pazar 22:29

Ticaret Bakanı Dr. Mehmet Muş, Mersin’e geldi. Bakan Muş, Mersin Limanı’nda ele geçirilen kokainin kime ait olduğunu bildiklerini söyledi.

Ticaret Bakanı Dr. Mehmet Muş, Mersin Limanı'nda ele geçirilen toplam 1 ton 763 kilogram kokainle ilgili olarak, “Yakalamalara konu sevkiyatların tüm verileri elimizde mevcuttur. Ele geçirilen uyuşturucunun nereden gelip nereye gittiği, hangi ülkelere uğradığı, hangi gemi ve konteyner ile taşındığı, alıcısının, göndericisinin kim ya da hangi şirketler olduğu ve benzeri tüm verilere elbette sahibiz. Tüm bu verileri yargı makamlarına iletmiş durumdayız” dedi.

Bakan Muş, son 10 günde 1 ton 763 kilogram ton kokainin yakalandığı Mersin’e geldi. Yakalamalarda görev alan personelleri tebrik eden Muş, “Bu başarı gümrük muhafaza ekiplerimizin dikkatli ve titiz çalışmasının neticesinde ortaya çıkmıştır. Tüm imkan ve kabiliyetlerimizle yılın başından bu yana yaklaşık 4 milyar TL değerinde kaçak eşya ele geçirildi. Toplam 6,1 ton ağırlığında uyuşturucuyla, 15 ton 150 kilogram ağırlığında uyuşturucu yapımında kullanılan maddenin ülkemize girmesine engel olduk” diye konuştu.

'Gümrüklerde yakalanan uyuşturucunun göndericisi kim? Alıcısı kim? Neden bilinmiyor? Neden açıklanmıyor?' şeklinde sorulara da değinin Bakan Muş, "Son dönemde gerçekleştirilen rekor uyuşturucu yakalamalarına konu sevkiyatların tüm verileri elimizde mevcuttur. Ele geçirilen uyuşturucunun nereden gelip nereye gittiği, hangi ülkelere uğradığı, hangi gemi ve konteyner ile taşındığı, alıcısının, göndericisinin kim ya da hangi şirketler olduğu ve benzeri tüm verilere elbette sahibiz. Tüm bu verileri yargı makamlarına iletmiş durumdayız. Bu bilgiler devam eden soruşturmalarda savcılık makamlarımız ve adli kolluk personelimizce titizlikle değerlendirilmektedir. Soruşturmalar yargı makamının uhdesinde yürütülmektedir. Nitekim yargı makamlarının verdiği kararlarla, bu 2 olayda şu ana kadar 6 kişi tutuklanmıştır. Dolayısıyla bu olaylarla ilgili kimlerin yargılandığı mahkeme kayıtlarında mevcuttur. Milletimiz müsterih olsun. Devletimizin gereken tüm bilgiye sahip olduğundan ve bunun gereğini yaptığından, kimsenin şüphesi olmasın. Gümrüklerimizde zehir tacirlerine asla göz açtırmayacağız, müsaade etmeyeceğiz ve bu mücadeleyi kararlılıkla sürdüreceğiz" ifadelerini kullandı.


Etiket: mersinlimanı, mersin, ticaretbakanlığı, mehmetmuş, kokain,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 
 

Mersin Ekspres | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinekspres.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Ekspres basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA