Orman İşletme Müdürlüğü’nde G.E.S santrali

Tarih: 22 Haziran 2021 Salı 16:17

Erdemli Orman İşletme Müdürlüğü’nde çatı tipi güneş enerji santrali yapıldı

 

Mersin'de Erdemli Orman İşletme Müdürlüğü çatı tipi güneş enerji santrali yapılması için 2020 yılında gerekli olan mercilerden çağrı mektubu alınarak 130.65 kWh kapasiteli projelendirme çalışmaları yapılarak tamamlandı.

23 Şubat 2021 tarihinde ihalesi yapılan çatı güneş enerji santrali tamamlanarak hizmete alındı. Üretime başlayan tesiste yılda takriben 190 bin kilovatsaat elektrik enerjisi üretilecek. Yılda 110 bin kilovatsaat Erdemli Orman İşletme Müdürlüğü, elektrik tüketiminin tamamı karşılandıktan sonra yılda 80 bin kilovatsaat fazladan da üretim yapacak.
TEDAŞ’la mahsuplaşıldığında ise 80 bin TL yılda ek gelir elde edilecektir. Yapılan güneş enerjisi santrali 4 yıl gibi bir sürede kendini amorti edecek.
Bölge Müdürü Kenan Akduman Çatı tipi güneş enerji santrali yapılmasının önemini belirterek, bölgede yaygınlaştırmak için Bozyazı ve Mersin Orman İşletme Müdürlüklerinde yapılması için talimat verdiğini söylerken bu doğrultuda Bozyazı ve Mersin Orman İşletme Müdürlükleri için çağrı mektubu ve proje çalışmaları başlatıldı.


Etiket: Orman Bölge Müdürlüğü, erdemli, Güneş Enerjisi Santrali,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 
 

Mersin Ekspres | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinekspres.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Ekspres basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA