Şehit mezarları güllerle donatıldı

Tarih: 11 Mayıs 2021 Salı 15:44

Mersin’in Erdemli ilçesinde, belediye ekipleri Ramazan Bayramı öncesi şehitlerin mezarlarını çiçeklerle yeniliyor, bakımlarını yapıyor.

Kapanma sürecinde de şehit aileleri yalnız kalmasın diye harekete geçen Erdemli Belediyesi, Ramazan Bayramı öncesi şehitlerin mezarlarını çiçeklerle yeniliyor, bakımlarını yapıyor.
Erdemli Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, Ramazan Bayramı öncesi harekete geçti. Belediye serasında yetiştirdikleri çiçekleri alan ekipler şehit ailelerimizin yolunu tuttu. Erdemli’ de ki bütün şehit mezarlının önce temizlik işlemlerini yapan ekipler ardından getirdikleri çiçekleri bir bir dikti.
Şehitlerin kabri başında Kuran-ı kerim okundu, dualar edildi. Şehit ailelerini yalnız bırakmayacaklarını ifade eden Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, "Bu ülkenin her bir metre karesi şehit kanları ile sulanmış kutsal vatan toprakları. Malumunuz 17 günlük bir kapanma sürecindeyiz. Kapanma sürecinde eşin dostun bir birine gitmesi mümkün değil ama biz özellikle bayramdan önce şehitlerimizin yakınlarınız ziyaret edelim istedik. Onların yalnız olmadıklarını, onların kaybettikleri evlatları yerine bizi koymaları gerektiğini, bizlerinde şehit analarımızın birer evlatları olduğumuzu belirtmek adına onlarla hemhal olmanın gayreti içerisindeyiz. Tabi bölgemizde ki belediyelerimize çağrımız şudur; Şehitlerimizin mezarlarına hak ettiği ihtimamı göstermeleridir. Şehitlerimizin yakınlarına daha daha çok değer verilmesi. Bu ülke için can vermek kolay değil. Bu ülke için kan vermek kolay değil. Bizim daha da özgür ve müreffeh yaşamaları için onlar canlarını feda ettiler. Biz bu fedakârlığın bilincindeyiz ve şehit ailelerimize her zaman saygıyla, minnetle hürmetle yad ediyoruz" diye konuştu.


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 
 

Mersin Ekspres | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinekspres.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Ekspres basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA